İçeriğe geç

Devlet Arşivlerine Nereden Bakılır

Devlet arşivleri nerede saklanıyor?

Bugün arşiv resmi olarak Osmanlı Arşivleri olarak adlandırılıyor ve Devlet Arşivleri Müdürlüğü’ne bağlı. Arşivin tutulduğu kompleks İstanbul’un Kâğıthane semtinde yer alıyor ve Osmanlı Arşivleri Kompleksi olarak adlandırılıyor. Arşivin nadir belgelerinden biri.

Arşivleri nasıl bulabilirim?

Arşivlenmiş ve arşivden çıkarılmış öğelerinizi bulun. Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Photos uygulamasını açın. Alttaki Library’ye tıklayın. Archive’a dokunun. Bir fotoğraf seçin. Birden fazla fotoğraf seçmek için dokunup basılı tutun. Unarchive’a dokunun.

Devlet arşivlerinde nasıl araştırma yapılır?

Araştırmanın yapılacağı Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne veya arşivin bağlı olduğu idareye gönderirler. Temsilcileri aracılığıyla araştırma ve inceleme yapmak isteyen Türk veya yabancı gerçek veya tüzel kişiler önceden başvuruda bulunmalıdır.

Devlet arşivlerinde neler var?

Her türlü anlaşmalar, padişah emirleri, iç ve dış işlerine ait yazışmalar, Divan-ı Hümayun defterleri (Bakanlar Kurulu kararları), meclis onayları, beratlar, kanunlar ve benzeri devlet belgeleri bu arşivde saklanırdı.

Devlet arşivlerine nereden ulaşabilirim?

Bize şu adresten ulaşabilirsiniz.

Kurum arşivi kaç yıl saklanır?

Mükellefler arşiv malzemelerini bulundukları birimin arşivinde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle muhafaza edebilirler.

Arşive nasıl ulaşılır?

Arşivlenen iletileri gelen kutunuza taşıyın Android telefonunuzda veya tabletinizde Gmail uygulamasını açın. Tüm Postalar’a dokunun. Arşivlenen iletinin solundaki gönderenin profil resmine dokunun. Gelen Kutusuna Taşı’ya dokunun.

Eski nüfus kayıtları nasıl bulunur?

Kişilerin altsoy ve altsoyuna ait kayıtların e-devlet üzerinden sorgulanması, bu mümkün değilse herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünden talep edilmesi mümkündür.

Arşivlenen dosyalar nerede?

Bir e-postayı silerseniz veya arşivlerseniz gelen kutunuzdan kaybolur. Silinen bir mesaj Çöp Kutusu klasörüne gider, ancak arşivlenen bir mesaj varsayılan olarak Gmail/Google Apps hizmetindeki Arşiv klasörüne veya Tüm Postalar klasörüne gider.

Arsivlere kimler girebilir?

Arşivlerde kimler araştırma yapabilir? Cumhuriyet ve Osmanlı İmparatorluğu arşivleri, 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Ancak Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi arşivler, yalnızca alanında uzman kişilerin özel izinle erişebildiği arşivlerdir. Bahsi geçen uzmanlar çoğunlukla tarihçilerdir.

Devlet arşivleri tabiiyet beyannamesi nasıl alınır?

VATANDAŞLIK BELGESİ: Vatandaşlık belgesini nereden alabilirim? Bu belge ayrıca nüfus müdürlüklerinden veya devlet arşivlerinden de alınabilir. Bu belge, göçmenin Türkiye’ye girdiği gün Türk makamları tarafından verilen bir kayıt belgesidir.

Tahrir defterine nasıl ulaşılır?

Bu defterlere Ankara’daki Cumhuriyet Arşivi Araştırma Salonu’nda bulunan Devlet Arşivleri’nde ve İstanbul’daki Osmanlı Arşivi Araştırma Salonu’nda ulaşabilir ve buraya gelerek kendiniz de araştırma yapabilirsiniz.

Dava dosyası arşivde kaç yıl saklanır?

Kurumda ilgili birim tarafından oluşturulacak elektronik arşiv ortamında saklama yapılır. Başkanlık kararlarına aykırı olarak 5 yıl ve 10 yıl süreyle Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne gönderilmez. 1 İdari dosyalar sırasıyla 5 ve 30 yıl süreyle Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne gönderilmez. (Kararlar birimde süresiz saklanır.) 16 Haziran 2020

Türkiye’de kaç tane arşiv var?

Temmuz 2019 verilerine göre Türkiye’deki akademik arşiv sayısı 121’dir[4].

Arşivin görevleri nelerdir?

Arşivin Görev ve Yetkileri: Arşiv malzemesini belirlemek ve ayırmak, arşiv malzemesini kaybolmaya karşı korumak, arşiv malzemesini gerekli koşullar altında depolamak, arşiv malzemesini kullanıma hazır hale getirmek, arşiv malzemesinin oluşturulması-geri alınması sırasında kontrol altında tutmak.

Eski nüfus kayıtlarına nereden ulaşılır?

Kişilerin altsoy ve altsoyuna ait kayıtların e-devlet üzerinden sorgulanması, bu mümkün değilse herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünden talep edilmesi mümkündür.

Osmanlı arşivine kimler girebilir?

Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerine ücretsiz erişim. İsteyen herkes Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait orijinal belgelere ücretsiz erişebilir. Devlet Arşivleri dünyanın önde gelen arşivleri arasındadır.

Osmanlı Arşivi nasıl araştırılır?

Bu defterlere Ankara’daki Cumhuriyet Arşivi Araştırma Salonu’nda bulunan Devlet Arşivleri’nde ve İstanbul’daki Osmanlı Arşivi Araştırma Salonu’nda ulaşabilir ve buraya gelerek kendiniz de araştırma yapabilirsiniz.

Resmi belgeler kaç yıl saklanır?

213 sayılı Vergi Usul Kanununun 253 ve 254 üncü maddeleri defter, belge ve kayıt tutma zorunluluğunu düzenlemektedir. Bu madde hükümlerine göre hesap tutmakla yükümlü olanlar, defter ve belgelerini oluşturuldukları yılı izleyen takvim yılından itibaren 5 (beş) yıl süreyle saklamak zorundadırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort