Olumsuz öğrenci davranışları nelerdir?
Bu araştırmaların sonuçlarına göre, ilkokul öğrencilerinde en sık görülen istenmeyen davranışlar arasında; derse karşı ilgisizlik, arkadaşlarından şikâyet etme, izinsiz konuşma, derste başka şeylerle meşgul olma gibi davranışlar yer almaktadır.
Okuldaki olumlu ve olumsuz davranışlar nelerdir?
Ödevleri zamanında yapmak, öğretmene saygı duymamak, öğretmenleri sevmek, sözlerini dinlemek olumlu davranışlardır. Öğretmene karşı gelmek, dedikodu yapmak ve öğretmenin dediklerini yapmamak olumlu davranışlardır; öğretmene saygı duymak ve dediklerini yapmak ise olumlu davranışlardır. Daha fazla makale…
Olumsuz davranışlar nelerdir?
Olumsuz davranışlar, bireye ve çevresindekilere zarar veren tutum ve davranışlardır. Örnekler arasında aşırı kıskançlık, sürekli tembellik ve depresif tutumlar bulunur. Bu tür davranışlar sosyal ilişkilerimizi ve duygusal dengemizi bozar ve sonuç olarak mutsuz ve huzursuz olmamıza neden olur.
Çocuğun olumsuz davranışları nelerdir?
Çocuklarda sıklıkla gördüğümüz davranış bozuklukları arasında; sinirlilik, hırçınlık, saldırganlık, başkalarının isteklerini yerine getirmek için sürekli ağlama, inatçılık, yalan söyleme, alt ıslatma, dışkı tutamama, yeme bozuklukları, inatçılık ve uyku bozuklukları yer almaktadır.
Sınıfta istenmeyen davranışlar nelerdir?
Örneğin; derse geç kalmak, sınıfa yüksek sesle gelmek, başkalarına bağırmak, üzerlerine yürümek, onlara kötü davranmak, onları tehdit etmek, onlara saldırmak; sert davranmak; arkadaşlarınıza hükmetmek; zorbalık yapmak; haklı eleştirilere düşmanca tepki göstermek; küfür ve hakaret içeren dil kullanmak, sözlü tacizde bulunmak, arkadaşlarınıza karşı asılsız suçlamalarda bulunmak, …
Okullarda ne gibi yaptırımlar uygulanır?
T.C. Değerli Velilerimiz; İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ‘Öğrencilerin Olumsuz Davranışları ve Uygulanacak Müeyyideler’ başlıklı bölümünde uygulanacak yaptırımlar ‘Uyarı’, ‘Tedbir’ ve ‘Okulun Nakli’ olmak üzere üç başlık altında toplanmıştır.
Çocuğun olumlu davranışları nelerdir?
“Olumlu davranışlar arasında paylaşmak, iltifat etmek, hoşgörülü ve nazik bir şekilde konuşmak yer alır.” “Çevreye saygı gösterin, rol model olun ve arkadaşlarımıza ve büyüklerimize saygıyla davranın.” “Güzel konuşun, saygılı davranın, herkese eşit davranın.” “En önemlisi insanların haklarını ihlal etmemek ve sınıfta bunlar hakkında konuşmamak.”
Okulda uyulması gereken olumlu davranışlar nelerdir?
Öğrencilerin ifadelerinden alınan bu alıntılarda da görüldüğü gibi öğrenciler öğretmenlerine karşı olumlu davranışlar göstermektedirler: Öğretmene saygı göstermekte, öğretmeni sevmekte, ders sırasında sessiz kalmakta, öğretmeni dinlemekte, öğretmene karşı gelmemekte, ödevlerini yapmakta, öğretmeni üzmemekte, derste el kaldırarak konuşmaktadırlar, …
Sınıf içinde istenmeyen olumsuz öğretmen tutum ve davranışları nelerdir?
Uygunsuz sınıf davranışları (sınıfta sürekli konuşma, kavga etme, küfür etme, bağırma, tartışma, sınıfta koşturma, utangaç davranışlar vb.) 2. Zayıf veya yetersiz beceriler (verilen görevleri tamamlayamama, dikkat dağınıklığı, talimatlara uymama veya dersi dinlememe vb.).
Olumsuz duygular nelerdir?
Öfke, kıskançlık gibi olumsuz duygular adeta günah sayılıyor; kıskançlık, hayal kırıklığı gibi duyguların günlük konuşmalarda gündeme getirilmesi hoş karşılanmıyor; üzüntü, utanç gibi duygular ise “sağlıksız”, “olumsuz” hatta “kötü ve şeytani” duygular olarak görülüyor.
Olumsuz özellikler nelerdir?
Daha geniş bir perspektiften bakıldığında, birçok farklı olumsuz kişisel özellik olduğu söylenebilir. Bunlar arasında alaycılık, kibir, olumsuz sorular, bencillik, sabırsızlık, kontrol manyağı ve açgözlülük gibi birçok unsur bulunur. Bu özellikler günlük hayatta birçok kişi tarafından sevilmez.
Tehlikeli davranışlar nelerdir?
Tehlikeli durum ve davranış: Monte edilmiş makine korumasını çıkararak talimatları takip etmemek. Tehlikeli hızlarda çalışmak. İş için uygun olmayan makineleri kullanmak.
Çocuklarda görülen riskli davranışlar nelerdir?
Madde kullanımı, antisosyal davranışlar, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, evden kaçma, okul terk etme, depresyon ve intihar eğilimleri, yalan söyleme, hırsızlık yapma, genç yaşta hamilelik, güvenli olmayan seks ve hayvanlara zarar verme gibi davranışlar riskli davranışlar olarak bildiriliyor.
Bir çocuğun olumlu kişilik özellikleri nelerdir?
Olumlu özelliklere örnekler: arkadaş canlısı, cömert, güçlü, esnek, şefkatli, iddialı, çalışkan, güvenilir, dürüst, pratik, sorumluluk sahibi, asil, olgun, yaratıcı, tutarlı, takdir edici, yetenekli, çabuk, duygusal, anlayışlı, sabırlı, düşünceli, sağlam, güvenilir, inisiyatif gösteren, coşkulu, çok yönlü, eğitimli, deneyimli, …
Okulda vuran çocuğa nasıl davranmalı?
Bir çocuk saldırgan davranış sergilerse, bu normal olarak görülmemeli ve gülünmemelidir. Bu davranışın yanlış olduğu nazik ve sakin bir şekilde açıklanmalı ve bir daha yapmaması istenmelidir. Bir çocuk saldırgan davranışla bir şey başarmak istiyorsa, istediği şey yapılmamalıdır.
Öğrenci başarısını olumsuz etkileyen unsurlar nelerdir?
Çocukların başarısız olduklarında karşılaştıkları en yaygın sorunlar arasında motivasyon eksikliği, dikkat eksikliği, duygusal sorunlar, ailevi sorunlar, okul ortamı, temel bilgi ve becerilerin eksikliği, zayıf çalışma alışkanlıkları, sınav kaygısı ve zor dersler gibi faktörler yer alıyor.
5 İstenmeyen davranışların değiştirilmesine yönelik stratejiler nelerdir?
İstenmeyen davranışın oluşumuna bağlı olarak farklı stratejiler kullanılır. Bunlar arasında sorunlu davranışı gözlemlemek, pekiştirme sağlamak, istenmeyen davranışı ortadan kaldırmak, öğrencilerle anlaşmak, istenen davranışı kabul etmek ve sınıfa geri dönmek yer alır.
İstenmeyen öğrenci davranışlarının altında yatan nedenler neler olabilir?
Beşdok (2007) ve İra (2014) istenmeyen öğrenci davranışlarının nedenlerini dört gruba ayırmaktadır: (i) sınıfın fiziksel yapısı ve donanımından kaynaklanan nedenler, (ii) öğretmenden kaynaklanan nedenler, (iii) öğrenciden kaynaklanan nedenler ve (iv) eğitim programı ve öğretim yönteminden kaynaklanan nedenler.
Olumlu öğrenci davranışları nelerdir?
Alıntılar incelendiğinde, öğrencilerin birbirlerine karşı olumlu davranışlarını açıklarken; saygılı ve nazik olmak, iyi bir arkadaş olmak, sırdaş olmak, arkadaş oldukları için yalan söylememek, güvenmek, arkadaşlarına karşı dürüst olmak, birbirlerinin haklarına saygı göstermek, paylaşmak, yardımlaşmak gibi ifadeler kullandıkları görülmektedir.