Tekirdağ yaşanacak yer mi?
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyük yatırımlar, örnek projeler ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleştirilen çalışmalarla Tekirdağ’ı geleceğe taşıdıklarını belirterek, “Forbes Dergisi tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin En Yaşanabilir Kentleri’ listesinde Tekirdağ 4’üncü sırada yer aldı.
Tekirdağ ucuz mu?
Tekirdağ, en pahalı suyu tüketen büyükşehirler arasında 6. sıraya geriledi. Türkiye’de en pahalı suyu tüketen büyükşehirler açıklandı. Daha önce en pahalı suyu tüketen ilk üç il arasında yer alan Tekirdağ, altıncı sıraya geriledi.
Tekirdağ gelişmiş bir yer mi?
Tekirdağ ilimiz sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından gelişmiş tarım ve sanayisinin yanı sıra nitelikli sosyal yaşamı, kalifiye işgücü, gelişmiş eğitim altyapısı, güvenli bölgesi, İstanbul ve yurtdışı metropollerine yakınlığı gibi özellikleriyle ülkemizde yapılan araştırmalarda ilk 10 içerisinde yer almaktadır.
Tekirdağ güzel bir şehir mi?
Hem Karadeniz hem de Marmara Bölgesi’ne kıyısı olan Tekirdağ, Türkiye’nin en sıra dışı ve güzel şehirlerinden biridir. Son derece uzun sahil şeridiyle görenleri büyüler. Ayrıca, el değmemiş doğası kesinlikle büyüleyicidir. Tarihi açıdan etkileyici camileri sizi bambaşka bir atmosfere götürür.
Tekirdağ’ın en güzel ilçesi hangisidir?
Marmara Bölgesi’nin en önemli illerinden biri olan Tekirdağ, doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla dikkat çekmektedir. Bu güzel ilin en popüler ilçelerinden biri de Şarköy’dür. Eşsiz plajları, lezzetli mutfağı ve tarihi zenginlikleriyle Şarköy, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır.
Tekirdağ geçim kaynakları nelerdir?
Tekirdağ’ın tarımsal üretimi hayvansal üretiminden çok daha yüksektir. Başlıca ürün üretimi buğdaydır. Bu ürünü ayçiçeği, kolza tohumu, arpa ve silajlık mısır takip eder. Hayvancılık sığır ve koyunların yanı sıra kümes hayvancılığı ve arıcılığı da içerir.
Çorlu mu Büyük Tekirdağ mı?
Çorlu, Tekirdağ’ın en büyük ilçesidir. Çorlu, İstanbul’dan sonra Türk Trakya’sının (Doğu Trakya) ikinci büyük yerleşim yeridir. Tekirdağ merkezine 38 km uzaklıkta olan Çorlu; Ergene Havzası’nda, Trakya’nın ortasında, plato yüzeyinin üzerindeki bir ovada yer almaktadır.
Tekirdağ mı yakın Çorlu mu?
Tekirdağ merkeze 38 km uzaklıkta bulunan Çorlu, Ergene Havzası’nda ve Trakya’nın orta kesiminde, plato yüzeyinin üzerindeki ovada yer almaktadır. Doğusunda Silivri, Muratlı ve Ergene ilçeleri ile çevrilidir.
Tekirdağ neyi ile ünlü?
Tekirdağ, bağları ve lezzetli şaraplarıyla ünlü olmasının yanı sıra, Türkiye’deki rakı üretiminin de önemli bir bölümünü temsil ediyor. Bölgede rakı tarihi 19. yüzyılın sonlarında başladı.
Tekirdağ iklimi nasıl?
Marmara Denizi kıyıları genellikle Akdeniz iklimine sahiptir. Ancak Akdeniz kıyılarından farklı olarak kıyı bölgelerinde kışın kar yağışı görülebilir. İlin iç kesimlerinde sıcak yazlar ve soğuk kışlar ile karasal iklim görülür.
Tekirdağ denince akla ne gelir?
Ayçiçeği tarlaları ve meyve bahçeleriyle dolu Tekirdağ, kirazları ve üzümleriyle ünlüdür. Her yaz bu lezzetler adına festivaller düzenlenir. Şarköy’de şarap üretim tesisleri vardır. Ancak Tekirdağ denildiğinde akla ilk gelen köftedir.
Tekirdağ’da deniz var mı?
Kuzeydoğudan Karadeniz’e 1,5 km. kıyısı vardır. Ergene Havzası’nın güney kesimindeki en büyük şehir olan Tekirdağ, güney Ergene bölgesinden ve kuzeyden gelen yolların Marmara Denizi’ne ulaştığı geniş bir körfezin kıyısında kurulmuştur.
Tekirdağ’da üniversite okunur mu?
Sadece bir üniversite var, Namık Kemal Üniversitesi. Bu üniversite aynı zamanda bir devlet üniversitesidir. Birçok fakülte, meslek okulu ve resmi ve ikinci öğretim programları vardır. Merkezi konumdaki kampüs oldukça büyüktür ve yeşil alanlara sahiptir.
Tekirdağ havası temiz mi?
Avrupa’nın en kirli havası Türkiye’de, Türkiye’nin en kirli havası ise Tekirdağ’da. NASA’nın yayınladığı dünya hava kirliliği haritasına göre; Türkiye’nin en kirli havasına sahip iller Tekirdağ ve Erzincan olarak sıralandı.
Tekirdağ’ın özellikleri nelerdir?
Topoğrafya: Tekirdağ ili Trakya-Kocaeli ovalarında yer almakta olup, %75,2’si platolar, %15,5’i ovalar ve %9’u ise yeryüzü şekillerinden oluşmaktadır.
Tekirdağ neden göç alıyor?
Bölgede sanayileşmenin yoğun olduğu Çorlu-Çerkezköy ilçeleri nüfus artışının en fazla olduğu yerleşim yerleridir. Gelişen sanayinin verdiği göç nedeniyle Tekirdağ, 1995-2000 döneminde binde 96,8 ile net göç oranının en yüksek olduğu il olmuştur.
Tekirdağ iklimi nasıl?
Marmara Denizi kıyıları genellikle Akdeniz iklimine sahiptir. Ancak Akdeniz kıyılarından farklı olarak kıyı bölgelerinde kışın kar yağışı görülebilir. İlin iç kesimlerinde sıcak yazlar ve soğuk kışlar ile karasal iklim görülür.
Tekirdağ’da deniz temiz mi?
Tekirdağ’ın en temiz denizlerinden birine sahip olan ve uzun yıllardır Mavi Bayrak ödülüne layık görülen plaj, 700 metre uzunluğunda kumlu bir plajdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen plaj, ziyaretçilerine duş, şezlong, şemsiye ve soyunma odası gibi olanaklar da sunmaktadır.
Tekirdağ’da en çok hangi ilden insan var?
Tekirdağ’da en çok yaşanılan yer Samsun; en azından Burdur ili nüfusuna kayıtlı vatandaşların tercihi Samsun oldu.